Vinsmaking
Vinsmaking/vinkurs

Vinsmaking er en stadig mer populær aktivitet for bedrifter og private sosiale samlinger. Underholdende, sosialt, velsmakende og ikke minst lærerikt på en og samme tid!

Vinsmakingen består av to hoveddeler: vinsmakingsmetodikk, og et tema for smakingen. Førstnevnte tar for seg sanseapparatet vårt i forhold til å gjenkjenne aroma og smak. Tema for smakingen avtales alltid i forkant, og kan eksempelvis være:

–       forskjellige musserende viner

–       viktigste hvitvinsdruer

–       viktigste rødvinsdruer

–       viner fra et bestemt land (eks. Italia), et bestemt vinområde (eks. Toscana) eller en bestemt klassifikasjon (eks. Chianti)

–       viner laget på samme druesort fra ulike land/områder

–       viner tilpasset en konkret meny

–       vin- og matkombinasjoner (vin til fisk/skalldyr, vin til fersk torsk, vin til vilt, vin til ost etc.)

Det inngår normalt 4 forskjellige viner i en smaking, men dette kan selvsagt tilpasses.

Vinconsult holder gjennom året en del vinrelaterte foredrag – med eller uten tilhørende vinsmakinger.
Eksempler på arenaer vi har deltatt på:

Gjennomføring/rammer

Vi står normalt fullt og helt for planlegging og gjennomføring av vinsmakingen. Oppdragsgiver kjøper inn vinen etter våre anbefalinger. Ved større grupper kan ekstra skjenkehjelp behøves. Vi medbringer normalt egne smakeglass. Et ”normal-arrangement” varer ca. 2 timer.

Pris

For et ”normal-arrangement”, inkl. planlegging, klargjøring, transport til og fra, gjennomføring (inntil 2 timer) og medbragte smakeglass av god kvalitet: Fra 3.000 ex. mva. avhengig av omfang og antall deltagere.